Kinek milyen virágot illik adni?

Szerelmednek

A vörös rózsa minden kétséget kizáróan a szerelem és szenvedély virága, így nem is lehet kérdés, hogy ha a szerelmedet szeretnéd meglepni egy virágdobozzal, akkor vörös rózsa kerüljön bele. Tavasszal jó alternatíva lehet még a tulipán is, amely gyönyörű színeivel azonnal tavaszt költöztet a szívekbe és a lakásba egyaránt.

Udvarlás idején

Az udvarlás korai szakaszában a vörös rózsa még talán túl erős üzenetet hordoz, így ilyenkor ajánlott visszafogottabb, de konkrét mögöttes jelentéssel bíró virágot választani. A csodás gyöngyvirág pl. azt üzeni, hogy odavagyok a szépségedért, a begónia jelentése: vágyom utánad, a magnólia üzenete pedig, hogy a lábad előtt heverek.

Szülőknek

Számtalan alkalom van, amikor a szülőket szeretnénk meglepni egy-egy doboznyi virággal, számukra jó választás lehet a fehér rózsából készített kompozíció.

Munkatársaknak

A frézia a megbízhatóság, a gerbera a báj, a nőszirom pedig a hit virága, így ezeket bátran választhatod a munkatársaid számára. Nem kell mögöttes jelentésüktől tartanod.

Idősebb nőknek

Az orchidea az igényes, érett nők virága, ezért jó választás lehet kedvesünk szüleinek vagy akár nagyszülőknek, idősebb hölgyeknek egyaránt.

Idősebb nőknek bátran ajándékozhatsz cserepes virágot is, hiszen van idejük gondozni, ápolgatni, szeretgetni, ráadásul szívesen gondolnak majd az alkalomra is, amikor kapták.

Férfiaknak

A férfiaknak szánt ajándék eldöntése mindig kemény dió, ha azonban jó a virágválasztás, akkor egy virágdobozzal nem foghatsz mellé. Az apró virágokból készített, kisebb doboz intimitásról árulkodik, ezért férfiaknak válassz inkább nagyobb fejű, hangsúlyos virágot, pl. hosszú szárú rózsát, fehér vagy piros szegfűt, esetleg krizantémot.

Scroll to Top